Camping Viora

Agriturismo Camping Viora

Under Construction

AlpimarittimeMelissa

Wandelen

Voor wie een dag naar de bergen wilt om te wandelen kan dit doen in één van de vele valleien die de provincie Cuneo rijk is. Op de website van Alpi Cuneesi ziet u vast wel een plek waar u naar toe wilt. Voor iedereen is er wel een geschikte tocht te vinden op afstand of tijd. Bij elke tocht wordt hoogteverschil, reistijd omhoog en terug naar beneden, totale duur van de wandeling, moeilijkheidsgraad en een beschrijving vermeld. Ook zijn er van elke wandeltocht vele foto's te zien.

Parco delle Alpi Marittime

Dit beschermde natuurpark is verdeeld over de drie dalen “valle Gesso”, “valle Stura” en “valle Vermenagna”. Het grenst aan het Franse Mercantour National Park. Het park ligt net voorbij de stad Cuneo en na de dorpen Valdieri en Entracque, nabij de Valle Gesso, beginnen de wegen serieus naar boven te lopen.

Voorbij Chiusa di Pesio , waar de Valle Pesio begint, ligt het "Parco Naturale delle Alta Valle Pesio e Tanaro". En een stuk verder weg maar in alle opzichten een absoluut hoogtepunt is de Valle Po (Po Vallei). Hier ontspringt op de hoogvlakte "Piano del Re" de rivier de Po, de langste rivier van Italie. In de "Po vallei" ligt ook de 3841 meter hoge berg Monviso. Dit is de hoogste berg van Italie welke geheel op Italiaanse bodem staat.

Hier een stuk dichterbij zijn ook een aantal valleien met vele wandelroutes. Valle Tanaro, Valle Casotto, Valle Corsaglia, Valle Maudagna en Valle Ellero zijn tezamen goed voor enkele honderden kilometers wandelplezier. Voor wie een GPS handheld device heeft zijn er op de website Cuneotrekking nog veel meer wandelroutes te downloaden. Zie ook de "lista escursioni".

Under Construction

Wandelen in de “Langhe”

Wandelen kan ook al hier heel dicht in de buurt in het heuvelachtige gebied rondom het plaatsje Torresina hier nog geen 15 minuten vandaan. Het zijn de 5, in verschillende kleuren, uitgepijlde routes van “Deserta Langarum” variërend van 3,3 km. tot bijna 16 km. en beginnen aan de rand van het bos bij "Monte Rotondo".

U kunt ook de auto laten staan en vanaf de camping beginnen. Op de website van "Deserta Langarum" vind u van elke route een beschrijving in het Engels. De kaart is beschikbaar op de camping.

Hieronder 2 GPS wandelroutes vlak bij de camping. Voor de overige wandelingen van Deserta Langarum en nog enkele andere te downloden routes gaat u naar de GPS-fiets en wandelroute pagina.

Sentiero Storia

6,9 km.

Sentiero Cultura

9,3 km.

bossolascosentieroBiancospino

Bossolasco

De 4 wandelingen beginnen en eindigen in Bossolasco. Eén route van 2 km., 2 van ± 5 km. en één van 8 km. Kaart verkrijgbaar bij div. cafetaria en winkels.

wandelendoorwijngaarden

La Morra

De 7 wandelpaden van la Morra. Door wijngaarden en langs prachige panorama's. Kaart te verkrijgen bij Ufficio Turistico la Morra

Doglianiwijnveld

Dogliani

Ook Dogliani heeft 7 wandelroutes. Wandelingen vertrekken vanuit het mooie historische Dogliani. Ook wandelingen langs de wijnvelden.

Steenbok

Wandelen GPS

Cuneotrekking. Uitgebreide informatie en vele foto's van de vele wandelroutes. .GPX bestanden te downloaden voor uw GPS

m5 

Adres:
Camping Viora
via Viora 17
12070 Paroldo (cn)
Piemonte, Itaiia

Tel: +39 0174 789017