Camping Viora

Agriturismo Camping Viora

Uitzichtoverdestallen

Waar wij wonen

Als u vanuit Ceva Paroldo heeft bereikt volgt u de borden B&B "Negrin", Agriturismo "Raflazz". Sla niet links af naar boven bij het bord "Localita Viora" en ga pas linksaf bij B&B "Negrin" en direct rechts de weg naar beneden vervolgen. Komt u vanuit de richting Murazzano verlaat dan de SP661 bij de borden "Trattoria Salvetti", B&B "Negrin" en Agriturismo "Raflazz" en volg de weg tot het bordje Camping Viora en ga hier scherp rechts naar beneden. Voor een gedetailleerde routebeschrijving vanaf uw woonplaats tot Camping Viora kunt u het beste Google maps gebruiken.
En zie hier het laatste stukje als u komt.
Of als u vanuit de komt.
Of als u vanuit de komt.
Coördinaten tot voor het hekje op de camping N44 26.514 E008 04.439

Een ander leven in Italie

We hebben in 2006 Nederland verlaten om te proberen een ander en vrijer leven op te bouwen in Italie. Onze boerderij, in de volksmond bekend als "Ciacec" (spreek uit als tsjatsjek), bestaat uit meerdere kleine stallen voor de geiten en een oud ovenhuis wat nog gerestaureerd dient te worden en nu dient als hout opslag. Het grootste gebouw, waar we nu in wonen, waren de voormalige stallen met daarboven een grote hooizolder. Toen we hier in 2006 kwamen wonen hebben we hiervan eerst een deel bewoonbaar gemaakt. Na 5 jaar heel klein te hebben gewoond (5 mensen op 36 vierkante meter) zijn we in 2011 begonnen met een grote verbouwing. Wat vroeger diende als hooizolder zijn nu drie grote slaapkamers en een badkamer gemaakt. De voormalige stal beneden is nu een grote woonkeuken. De hele verbouwing betekende een verdriedubbeling van onze leefruimte. Het geheel staat op bijna 4 hectare grond. Het grootste gedeelte van ons land wordt gebruikt om de geiten op te laten grazen. Voordat wij op de boerderij kwamen wonen was deze 20 jaar onbewoond geweest en had de natuur er grotendeels bezit van genomen.

Zoals het vroeger ooit was

Toen we hier kwamen wonen was het hoofdgebouw van de “borgo”, het gehuchtje, niet van ons. Deze oude woning was het woonhuis waar de boerenfamilie vroeger in woonde. Daarna is het 33 jaar het vakantiehuis geweest van Italiaanse mensen die elders in de provincie wonen. Deze mensen kwamen er bijna nooit en het huis stond daar maar te vervallen. In 2014 kregen wij de gelegenheid deze, inmiddels in zeer slechte staat verkerende, woning te kopen. Eind 2015 zijn we begonnen met de verbouwing welke nog wel enige jaren zal duren. Maar het mooie is dat nu alles opnieuw is samengekomen en weer één boerderij is. Zoals het vroeger ook ooit was.

Huisvoorverbouwing

2011. Ons woonhuis vlak voor de verbouwing. Alleen linksonder was bewoonbaar.

Fietsen

2012. Vlak na de verbouwing. Nog niet helemaal af maar kunnen ons geluk nu al niet op.

LekkerEten

2015. Een nieuw (oud) Italiaans huis.
Een nieuwe verbouwing.
Een nieuw project.

item8 

Adres:
Camping Viora
via Viora 17
12070 Paroldo (cn)
Piemonte, Itaiia

Tel: +39 0174 789017