Camping Viora

Pittoreske Italiaanse dorp Torresina in het wandelgebied van Deserta Langarum

De Omgeving

Voor wie zijn wandelschoenen aantrekt om een mooie wandeling in de natuur te maken kan al vanaf de camping starten. In de buurt van Torresina, hier vlakbij, liggen een vijftal uitgezette wandelroutes met lengtes vanaf 3,3 kilometer tot 15,8 kilometer.

Voor de wat meer getrainde fietser zijn er voldoende mogelijkheden om de krachten op de proef te stellen. De wegen zijn zo nu en dan gemeen stijl. Er kan begonnen worden vanaf de parkeerplaats van de camping om vervolgens van dorp naar dorp een stuk te fietsen of volg één van de uitgezette fietsroutes. Zie hiervoor de fiets pagina op deze site. Natuurlijk kunt u ook gewoon met de auto een stukje de omgeving verkennen en langs tal van leuke plaatsjes te rijden. Of volg de "Strada Romantica".

In de streek ”le Langhe”, waarin ook camping Viora ligt, zijn tal van mooie dorpjes te vinden. Hier vlak bij het Dorp Ceva en het pittoreske Murazzano en iets verder weg de dorpen Dogliani, Barolo en la Morra welke in het wijngebied van de Langhe liggen. Veel van de stadjes en dorpen hebben een traditionele weekmarkt waar ook de tipische lekkernijen van de streek te koop zijn. Of bezoek "Santuario San Fiorenzo" in Bastia Mondovi met bijzonder mooie fresco's  Onderaan deze pagina staan meer ideeen om een dagje er op uit te gaan of ga naar deze pagina.

Chiesa di San Fiorenzo, mooi kerkje met prachtige fresco's

Langhe UNESCO erfgoed

Sinds juli 2014 staat de Langhe streek, samen met de Roero en Monferrato op de Unesco wereld erfgoed lijst. Volgens deze organisatie is het een uitzonderlijk voorbeeld wat er in deze wijngaarden in het glooiende heuvellandschap door de mens, in samenwerking met de natuur is bereikt. Met z’n wijngaarden, historische dorpjes en kastelen is de Langhe streek niet alleen waanzinnig mooi, er komen ook fantastische wijnen vandaan. Een lappendeken van wijnvelden van grote en kleine wijnboeren. Heuvels vol met Nebbiolo druiven welke worden gebruikt voor de Barbaresco, Barbera en de wereldberoemde Barolo wijn. Kom dit prachtige gebied ontdekken en vergeet vooral niet de wijn te proeven. U kunt de Langhe ontdekken per voet, op de fiets of per auto maar alles ziet er net iets anders uit vanaf een echte Italiaanse Vespa. Of als u toch wil fietsen maar niet al te moe wil worden kunt u ook een e-Bike huren.

In de Italiaanse streek 'le Langhe' staan een aantal middeleeuwse kastelen

Kastelen en Forten

Castelli Aperti stelt het publiek in staat om het rijke culturele, artistieke en historische erfgoed van kastelen, tuinen, musea, paleizen, villa's en dorpen in Piemonte te ontdekken en te bezoeken van de lente tot de herfst.

Turismo in Langa

Castelli Langhe Roero

Jaarmarkt met geneeskrachtige en aromatische kruiden in Sale san Giovanni, Italie

Non solo Erbe

Elke laatste weekend van juni word er in Sale San Giovanni de beurs van geneeskrachtige en aromatische kruiden georganiseerd. Op zondag zijn de pittoreske straatjes van Sale San Giovanni gevuld zijn met kraampjes en verkoop van de kruiden, plantaardige, landbouw en daarvan afgeleide producten allemaal van biologische gewassen. In het kader van het evenement is er een tentoonstelling van schilderijen en beeldhouwwerken. Er zal traditionele muziek zijn met straatartiesten en diverse kunstenaars. Ook zijn er eet en drinkgelegenheden. De toegang is gratis.

Grotten van Bossea. Eén van de mooiste en belangrijkste toeristische grotten van Italië.

Grotten van Bossea

Grotta di Bossea. Een van de mooiste en belangrijkste Italiaanse toeristische grotten. De Grotten van Bossea zijn onderdeel van een karst systeem gelegen tussen Prato Nevoso en de river Corsaglia , in de gemeente Frabosa Soprana in de provincie Cuneo. In totaal zijn de grotten 2 km. lang en hebben een hoogte verschil van 700 meter. Binnen zijn beken en ondergrondse meren, reusachtige rotsblokken, colommen stalagmieten, stalactieten en kalksteen afzettingen. 80000 tot 12.000 jaar geleden werden de grotten door de holenbeer bezocht voor de winterslaap en te baren. Op sommige muren zijn tekenen van diepe krassen. De grot werd voor het eerst opengesteld voor publiek in 1874. Er worden nu nog steeds nieuwe grotten ontdekt. Avontuurlijk en lekker koel voor een warme dag

Mooi plein in Mondovi Piazza

Mondovi

Mondovi is een erg leuke stad en een bezoek zeker waard. Vooral de wijk “Piazza”, het oudste en bovenste deel van de stad is het meest interessante om te bezoeken. Piazza is een dorp in de stad met een doolhof van straten en steegjes, verborgen pleinen en op en afstapjes die je naar leuke plekjes leiden. Leuk om dit alles te ontdekken ver weg van het massatoerisme. Je kunt je bezoek aan de wijk beginnen door je per kabelbaan naar boven te laten brengen met een mooi uitzicht op Mondovi.

Via Marenco in het dorp Ceva. Winkelstraat onder de bogen.

Ceva

Wie vroeger zei "ik ga naar Ceva" dan gaf dat aan dat je onder de arcades van de "Via Carlo Marenco" ging. De straat is van middeleeuwse oorsprong. Zomers is het onder de bogen altijd heerlijk koel.

Ga naar boven in de toren van Murazzano. Toren uit de 13e eeuw. Panorama over de 'Langhe'.

Murazzano

Mooi dorp met vele historische gebouwen. Gezellige terrasjes op Piazza Umberto en een paar zeer goede restaurants. Het heeft een klein supermarktje/bakker en op vrijdag een weekmarkt.

Aan het einde van een pad op een heuvelrug staat Cappella di San Sebastiano. Je kan hem zien vanaf camping Viora.

Paroldo

Paroldo heeft een zeer goede trattoria, een knusse kleine bar en een klein museum. Rondom Paroldo is het erg fijn wandelen. In het dorp staan veel oude huizen gebouwd met Pietre di Langhe.