Camping Viora

Agriturismo Camping Viora

ChiesadiSanFiorenzo

De omgeving

Voor wie zijn wandelschoenen aantrekt om een mooie wandeling in de natuur te maken kan al vanaf de camping starten. In de buurt van Torresina, hier vlakbij, liggen een vijftal uitgezette wandelroutes met lengtes vanaf 3,3 kilometer tot 15,8 kilometer.

Voor de wat meer getrainde fietser zijn er voldoende mogelijkheden om de krachten op de proef te stellen. De wegen zijn zo nu en dan gemeen stijl. Er kan begonnen worden vanaf de parkeerplaats van de camping om vervolgens van dorp naar dorp een stuk te fietsen of volg één van de uitgezette fietsroutes. Zie hiervoor de fiets pagina op deze site. Natuurlijk kunt u ook gewoon met de auto een stukje de omgeving verkennen en langs tal van leuke plaatsjes te rijden. Of volg de "Strada Romantica".

In de streek ”le Langhe”, waarin ook camping Viora ligt, zijn tal van mooie dorpjes te vinden. Hier vlak bij het Dorp Ceva en het pittoreske Murazzano en iets verder weg de dorpen Dogliani, Barolo en la Morra welke in het wijngebied van de Langhe liggen. Veel van de stadjes en dorpen hebben een traditionele weekmarkt waar ook de tipische lekkernijen van de streek te koop zijn. Of bezoek "Santuario San Fiorenzo" in Bastia Mondovi met bijzonder mooie fresco's. Onderaan deze pagina staan meer ideeen om een dagje er op uit te gaan of ga naar deze pagina.

Langhe

Langhe op werelderfgoedlijst Unesco.

Sinds juli 2014 staat de Langhe streek, samen met de Roero en Monferrato op de Unesco wereld erfgoed lijst. Volgens deze organisatie is het een uitzonderlijk voorbeeld wat er in deze wijngaarden in het glooiende heuvellandschap door de mens, in samenwerking met de natuur is bereikt. Met z’n wijngaarden, historische dorpjes en kastelen is de Langhe streek niet alleen waanzinnig mooi, er komen ook fantastische wijnen vandaan. Een lappendeken van wijnvelden van grote en kleine wijnboeren. Heuvels vol met Nebbiolo druiven welke worden gebruikt voor de Barbaresco, Barbera en de wereldberoemde Barolo wijn. Kom dit prachtige gebied ontdekken en vergeet vooral de wijn niet te proeven.

U kunt de Langhe ontdekken per voet, op de fiets of per auto maar alles ziet er net iets anders uit vanaf een echte Italiaanse Vespa. Of als u toch wil fietsen maar niet al te moe wil worden kunt u ook een e-Bike huren.

Klik op de tekst onder de foto's om meer te lezen

Kruidennonsoloerbe

Non solo Erbe

Elke laatste weekend van juni word er in Sale San Giovanni de beurs van geneeskrachtige en aromatische kruiden georganiseerd. Op zondag zijn de pittoreske straatjes van Sale San Giovanni gevuld zijn met kraampjes en verkoop van de kruiden, plantaardige, landbouw en daarvan afgeleide producten allemaal van biologische gewassen. In het kader van het evenement is er een tentoonstelling van schilderijen en beeldhouwwerken. Er zal traditionele muziek zijn met straatartiesten en diverse kunstenaars. Ook zijn er eet en drinkgelegenheden. De toegang is gratis.

GrottenvanBossea

Grotten van Bossea

Grotta di Bossea
Een van de mooiste en belangrijkste Italiaanse toeristische grotten. De Grotten van Bossea zijn onderdeel van een karst systeem gelegen tussen Prato Nevoso en de river Corsaglia , in de gemeente Frabosa Soprana in de provincie Cuneo. In totaal zijn de grotten 2 km. lang en hebben een hoogte verschil van 700 meter. Binnen zijn beken en ondergrondse meren, reusachtige rotsblokken, colommen stalagmieten, stalactieten en kalksteen afzettingen. 80000 tot 12.000 jaar geleden werden de grotten door de holenbeer bezocht voor de winterslaap en te baren. Op sommige muren zijn tekenen van diepe krassen. De grot werd voor het eerst opengesteld voor publiek in 1874. Er worden nu nog steeds nieuwe grotten ontdekt. Avontuurlijk en lekker koel voor een warme dag

Voor meer tips naar "Dagje erop uit"

m5 

Adres:
Camping Viora
via Viora 17
12070 Paroldo (cn)
Piemonte, Itaiia

Tel: +39 0174 789017