Camping Viora

Agriturismo Camping Viora

ciabotcachecappella

Geocaching op een Italiaanse camping

Voor wie tijdens zijn vakantie op Camping Viora ook een dagje zou willen Geocachen moest al snel 20 a 30 minuten rijden om een cache te gaan zoeken. Tot voor kort was er hier geen enkele geocache te vinden maar vanaf voorjaar 2017 is het mogelijk om in de omgeving van Camping Viora een aantal caches te gaan zoeken. Deze “schatten” kunnen worden gevonden in de prachtige vallei waar u vanaf uw kampeerplek over uitkijkt. De caches worden zo uitgezet dat u voor de meeste caches uw speurtocht vanaf de camping kunt beginnen.

Het is ook mogelijk om uw eigen geocache hier in de vallei te verstoppen. We hebben twee GPS-wandelroutes waarlangs vele afgelegen plekjes die erg uitnodigend zijn daar een cache te verstoppen.

cacheborgatacavallini

Cache i.s.m. Team_Viora

U zou zelf thuis alvast de behuizing/container voor de cache kunnen maken of hier ter plekke met beschikbaar materiaal uit de natuur, een stuk kachelhout of een paar planken. Of een eenvoudig plastic containertje of petling is hier makkelijk op vele manieren te verstoppen. Zoek een mooie plek voor de cache (of caches) en bepaal de accurate GPS coördinaten. Maak een beschrijving van de cache en omschrijf de plek. Omschrijf bijvoorbeeld waarom u dit gebied aan kan raden aan anderen, waarom dit gebied zo mooi is, u dit punt gekozen heeft, kortom waarom mensen hier geweest “moeten” zijn. Maak hierbij alstublieft vooral geen reclame voor de camping. Maak een pagina op de Geocache website en bieden deze ter review aan. Misschien wordt tijdens uw verblijf uw cache ge-published en ziet u de eerste naam in het online logbook verschijnen. Of wellicht logt u hier uw eerste Italiaanse FTF. Als u hier een geocache in de nabije omgeving zou plaatsen verzorgen wij als u weg bent het onderhoud en controleren met regelmaat of de cache in goede staat is. Dus een cache in samenwerking met Team_Viora.

cachecappella

Wat is Geocaching?

Voor wie Geocaching nieuw is kan op de site van Geocaching.com terecht voor een uitgebreide uitleg.

Geocaching en GPS-wandelen zijn goed te combineren en een prachtige manier om de natuur te beleven. Voor velen wordt een wandeling door het geocachen nog net even wat leuker. Hij of zij die de geocache heeft verstopt laat u de meest mooie plekken, bijzondere uitzichten of andere bezienswaardigheden zien die u misschien zelf nooit zou hebben ontdekt. Meld u aan op de internetsite van geocaching.com en begin met geocaching. Een GPS-handheld is niet direct noodzakelijk. Voor de smartphone zijn er diverse gratis geocache-apps te downloaden waarmee je zo kan beginnen. Voor Android of voor Apple iPhone

m5 

Adres:
Camping Viora
via Viora 17
12070 Paroldo (cn)
Piemonte, Itaiia

Tel: +39 0174 789017