Camping Viora

Gastenboek

Vakantiebeleving

Wat vond u van uw verblijf op onze camping.

Lees hier de ervaringen van kampeergasten die eerder op onze camping verbleven.
Laat ook weten wat u van uw verblijf en de omgeving vond. Bent u op een bijzondere plek geweest of heeft u een mooie wandeling gemaakt? Heeft u een mooi stadje bezocht of ergens heel lekker gegeten? Wij stellen het zeer op prijs als u hierover een leuke reactie achter laat.
Of mogelijk wilt u naar aanleiding van uw bezoek aan onze site, een reactie geven.

Stuur uw vakantiebeleving (liefst met foto) naar campingviora@gmail.com

Juli 2015

Weer terug in Holland verlangen we alweer naar de zon en de rust van Piemonte!
We hebben het heerlijk gehad. De omgeving beviel ons prima!bokje
Fietsen:
De heuvels om en nabij de camping lenen zich uitstekend voor een mooie fietstocht. De automobilisten houden respectvol rekening met fietsers waardoor je veilig op weg kunt. Voor de geoefende fietser is een tocht naar „beneden” via Ceva en weer „omhoog” een leuke uitdaging. Een tocht naar zee is ook prima te doen. Ongeveer 70 km maar veel rustig dalende wegen. Parkeren bij Zee gaat goed in Noli, daar kun je ook het strand op zonder toegang te betalen. Een rondje bovenaan langs de dorpjes in de omgeving is een leuke tocht als je minder hoogtemeters wilt rijden. Natuurlijk kun je de 6 heuvels van de kampioenen rijden maar eigenlijk is elk dorpje goed te bereiken. steenbokmetjong

Wandelen:
Wij waren verrast dat de hoge bergen van de Alpi Marritimi zo goed te bereiken waren. We hebben prachtige tochten gelopen vanuit Vallone della Rovina, te bereiken via Cuneo, Borgo San Dalmazzo, Valdieri, Entraque borden volgen van Vallone della Rovina en doorrijden tot je niet verder kunt. Parkeren bij Lago della Rovina. Je kunt recht omhoog vlak achter de Refugio of via een pad langs de berg omhoog. Je bereikt dan een stuwmeer waar aan de overkant ook weer een refugio is met koffie, fris, taart etc. Op de terugweg kom je, tegen een uur of 5, allerlei dieren tegen. Het hoge gegil van de marmotten hoor je op de heenweg al, maar later op de dag laten ze zich ook zien. Wel even goed kijken want hun schutkleur tegen de rotsen is soms erg goed! bergmarmot

Ook de gemsen laten zich spotten. Wij troffen het dat we diverse jonkies zagen in de groep. Bij de refuge aan het Rovina meer komen de gemsen aan het eind van de dag kijken of er nog wat te eten overgebleven is. Een grotere uitdaging was de wandeling vanuit Pesio, te bereiken via Mondovi, Chiusa di Pesio, Vigna, San Bartholomeo en weer doorrijden tot je niet verder mag. De parkeerplaats is weer bij een schattige wei met bbq plekken waar heel Italie op zondag gaat picknicken (Rifugio Pian delle Gorre). Zodra je de weg oploopt naar de waterval wordt het rustig. Een korte wandeling kun je doen naar de waterval maar de uitdaging is de tocht omhoog, ga dan niet eerst naar de waterval, maar klim 900m naar refugio Garelli (Rifugio Garelli), op 2650 meter hoog. bordrifugiogarelli

Prachtig uitzicht onderweg!  Ook daar weer koffie en taart etc en de mogelijkheid te overnachten. Terug loop je niet langs dezelfde weg maar ga je via een klein meertje, nog ietsje hoger, en langs een bergbeek naar beneden. Ook hier weer marmotten, gemsen en een schaapskudde onderweg. En natuurlijk overal watervalletjes en beekjes om je fles weer te vullen!

Olijfolie:

Het was even zoeken maar we hebben uiteindelijk een heel fijn adres gevonden voor olijfolie. in Diano d’Alba, net onder Alba vind je aan de via Cortemilia Olio Desiderio.

We werden hartelijk ontvangen en konden alle soorten olijfolie proeven en ruiken voor we een aankoop deden. Ze verkopen ook allerlei andere producten zoals tonijn, ansjovis, olijven, antipasti en pesto’s. Er is 1 mevrouw, Lise, die redelijk goed engels spreekt. Ze nam alle tijd voor ons en vertelde uitgebreid over de olie en de gebruiksmogelijkheden. De website is in Italiaans en Engels. Prijzen zijn tot november 2015 rond €11,00 per liter. 
treintjemondovi 

Stadjes:

Mondovi is prachtig, leuk om met de funiculaire van het stadje beneden naar het stadje omhoog te gaan! En de markten met de verse pasta, kaas, worsten en fruit waren elke keer weer een heerlijk uitje. Handelaren laten je graag proeven en vertellen enthousiast over hun heerlijke producten. Neem de tijd voor de markt dus!

Carmen van der Kaaden

Juni 2016

Wij hebben genoten op jullie  camping. De mooie plek met fenomenaal uitzicht was elke dag een feest. Een camping die je eigenlijk voor je zelf wil houden. 

 Jan en Martje den Dulk

jeroenritauitzJuni 2016

Deze camping is een absolute aanrader. We hebben er erg genoten van de vriendelijke ontvangst, het prachtige uitzicht en de rust. De camping is heerlijk klein en geeft je het gevoel dat je echt in de pampa zit doordat hij aan het eind van een eigen weggetje ligt. Heel erg fijn! S avonds kun je genieten van de vuurvliegjes die op en rond de camping in grote aantallen te bewonderen zijn. Neem de moeite om het paadje naar de parkeerplaats op te lopen tegen het donker en je weet niet wat je ziet.

Jeroen Koster en Rita Unterseh

Juli 2016
Camping Viora

We hebben deze camping gevonden op Rustiek kamperen. Een site waar een zestal kenmerken op staan waaraan een camping moet voldoen om rustiek te zijn. We kunnen rustig stellen dat Viora alle 6 met glans haalt. Waarbij vooral de rust zeer aangenaam is. Veel “rustieke”campings kennen nog best veel lawaai. Zeker als er kinderen in een zwembad(je) zitten heb je soms het idee naast een school te staan waar het net speelkwartier is. En dat dan uren lang. Of ze zijn aan het voetballen, rennen, etc. , wat meestal ook niet in stilte gebeurt.

Op Viora overheerst echter de rust. Kinderen en jongeren tot 18 worden niet toegelaten en dat is wat ons betreft een gouden greep. Dat zouden meer campings moeten doen, er zijn mensen genoeg die na een heel jaar drukte en lawaai wel eens een poosje stilte willen. Willen genieten van een boek met enkel de natuurgeluiden om zich heen. Lawaaicampings zijn er genoeg. Gat in de markt!

En om gelijk maar een vooroordeel weg te nemen: het is geen seniorencamping. Tijdens ons verblijf was het ongeveer gelijk tussen wat oudere (50+ en jongere ( 30/30-) gasten, waarbij verrassend juist een aantal van die jongeren hun hele vakantie hier doorbrachten vanwege die rust.

Wat betreft de avond heeft de camping 23.00 uur als grens: dan wordt je geacht de nachtrust van anderen te respecteren. Onze ervaring is dat je dan ook echt niets meer hoort.

De camping is ook een prima uitgangspunt voor de goed aangegeven wandeltochten in deze streek, een dagje Turijn of Middellandse Zee. Vanuit Ceva is er een goede treinverbinding naar Turijn en je kan er ook zo de snelweg op.

Het pad naar de camping is inderdaad enigszins avontuurlijk. Het is dan ook raadzaam dat je alleen bij aankomst en vertrek de auto naar beneden rijdt en niet verder dan het eerste terras. Dan kom je ook met een gewone auto makkelijk weg en weer boven. Om de spullen verder naar de tentplek te brengen kan je gebruik maken van een hiervoor gereedstaande kruiwagen.

Tijdens ons verblijf hadden wij het meest contact met Monique. Rob werd teveel gehinderd door fysieke klachten. Jammer want we bleken wel een gemeenschappelijke hobby te hebben in het Geo-cachen. Dat hier in dit gebied nog wat onderontwikkeld is overigens. We hebben Monique leren kennen als een hartelijke gastvrouw die altijd bereid is informatie te geven of anderszins te helpen.

Al met al is dit een camping die wij zeer aan kunnen bevelen aan hen die echt rust zoeken en komen voor de natuur, de stilte etc! Wij zullen zeker terugkomen!

Martin en Lia Kreeft-Kardurk

m5 

Adres:
Camping Viora
via Viora 17
12070 Paroldo (cn)
Piemonte, Itaiia

Tel: +39 0174 789017